About

Ads 468x60px

.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΕΠΑΣ Β. Νοσηλευτών του Γ.Ν. Σάμου, η εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα των νοσηλευτών. Η 12η Μαΐου είναι αφιερωμένη στους χιλιάδες νοσηλευτές που απασχολούνται καθημερινά στα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο και στην ανεκτίμητη προσφορά τους στην κοινωνία. Επίσης σε όλους όσους αισθάνονται περήφανοι που σπούδασαν τη νοσηλευτική τέχνη και συνεχίζουν να είναι παρά τις αντίξοες συνθήκες, κάτω απ'τις οποίες εργάζονται, προσφέροντας τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Η Νοσηλευτική αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους στο υγειονομικό σύστημα. Χωρίς νοσηλευτές δεν μπορεί να υπάρξει καμία μορφή περίθαλψης ενώ το έργο τους παραμένει σημαντικό σε όλα τα επίπεδα των δομών υγείας.

Στην εκδήλωση έγινε αναφορά στη διαπροσωπική διάσταση της νοσηλευτικής τέχνης, της ψυχοδυναμικής συνεργασίας προσωπικοτήτων και τονίστηκε η αναγκαιότητα της παροχής νοσηλευτικής φροντίδας με ευγένεια, υπομονή και σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο, με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας με τους ασθενείς.

Ακολούθησε ομιλία με θέμα την ιστορική αναδρομή της Νοσηλευτικής και αναφορά στην πρώτη νοσηλεύτρια που έθεσε τις βάσεις της σύγχρονης νοσηλευτικής επιστήμης και κατέστησε το νοσηλευτικό έργο- κοινωνικό λειτούργημα.

Ας μην ξεχνάμε ποτέ πως: 

 Η Νοσηλευτική είναι τέχνη, 
μια απ'τις καλές τέχνες
Θα μπορούσαμε σχεδόν να πούμε
"η ωραιότερη τέχνη"