About

Ads 468x60px

.

Γιατι γουργουρίζει το στομάχι σας;;;




Αν κάθε φορά που ακούτε το στομάχι σας να γουργουρίζει έρχεστε σε δύσκολη θέση και τρώτε για να σταματήσει αυτός ο ενοχλητικός ήχος, το μόνο που θα πετύχετε είναι να αποκτήσετε μερικά επιπλέον κιλά, γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς η άποψη που επικρατεί, ότι γουργουρίζει η κοιλιά μας επειδή πρέπει να φάμε, δεν είναι απόλυτα σωστή. 
Το γουργουρητό στην κοιλιά προέρχονται απο μετατοπίσεις αερίων στα έντερα και είναι μια φυσιολογική συνέπεια της πέψης. Πολλοί ωστόσο συνδέουν τους ήχους με την πείνα γιατί ακούγονται πιο έντονα όταν το στομάχι μας είναι άδειο. 
Μια ακόμη εξήγηση του γουργουρητού είναι ότι ο οργανισμός μας «αντιλαμβάνεται» πότε πλησιάζει η ώρα για το φαγητό και έτσι το στομάχι αρχίζει να εκκρίνει τα απαραίτητα υγρά για την πέψη. 
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ωστόσο ότι σε ορισμένες περιτπώσεις το γουργουρητό είναι ένας σπασμός του εντέρου που οφείλεται στην υπερκινητικότητά του και κάποιες φορές μπορεί να υποδηλώνει την ύπαρξη σπαστικής κολίτιδας, που πυροδοτείται από το άγχος και τη διατροφή, όταν αυτή περιλαμβάνει πολλά γαλακτοκομικά, φρούτα και λαχανικά. 
Aν και κατά κανόνα θεωρείται αθώο, όταν επιμένει και συνοδεύεται από εμετούς και πόνους, μπορεί να σημαίνει απόφραξη του εντέρου και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. 




Πηγές 1 -

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου