About

Ads 468x60px

.

Αποτυχία; Ανάκτησε την αυτοπεποίθησή σου!


Όποια αποτυχία και αν σε έχει ισοπεδώσει, οικονομικής, συναισθηματικής, οικογενειακής, επαγγελματικής φύσης μπορείς να ακολουθήσεις αυτό τον οδηγό, για να υποδεχτείς ξανά πίσω τον παλιό σου εαυτό, αλλά αυτή τη φορά ακόμα πιο δυνατό.

Κάποιοι άνθρωποι πεισμώνουν και επανέρχονται πιο γρήγορα από άλλους. Βρίσκουν αυτή την εσωτερική δύναμη που συνεχίζει να τους οδηγεί. Και σε πολύ σύντομα διάστημα στέκονται και πάλι στα πόδια τους ακόμα πιο δυνατοί. Μάθε από αυτούς και ακολούθησε τον δίκο τους οδηγό επιβίωσης.

  • Αρχικά μπορείς να ξεκινήσεις με την αυτοκριτική. Προφανώς και πρέπει να αναλάβεις το μερίδιο που σου αναλογεί, αλλά δεν χρειάζεται να είσαι υπερβολική και να επωμιστεις όλο το βάρος εσύ. Το πιο πιθανό είναι ότι υπήρξαν και άλλοι εξωγενείς παράγοντες που συνετέλεσαν στην αποτυχία. Να είσαι ακριβοδίκαιη με τον εαυτό σου και όχι ανελέητα σκληρή.

  • Κάνε ξεσκαρτάρισμα και σε ανθρώπους. Άνθρωποι που σε θαύμαζαν και σε εκτιμούσαν τώρα μπορεί να αρχίζουν να απομακρύνονται από σένα. Μην πτοηθείς. Είσαι ακόμα ο ίδιος άνθρωπος. Απλά έχεις ακόμα μία αποτυχία στο σάκο των εμπειριών σου. Δες αυτή την αρνητική συγκυρία σαν μια ευκαιρία να μετρήσεις φίλους και εχθρούς.

  • Προσπάθησε να αποκωδικοποιήσεις την αποτυχία και να αποκομίσεις όχι μόνο τα αρνητικά αυτής, αλλά κυρίως τα μαθήματα που έχει να σου διδάξει. Γράψε όλα τα πράγματα που θα μπορούσες να κάνεις καλύτερα, τι δεν πήγε καλά. Μπορεί ο χαρακτήρας σου να παρουσιάζει κάποια αδυναμία που μπορείς σίγουρα να βελτιώσεις. Δες την αποτυχία κυρίως σαν ένα μάθημα αυτοβελτίωσης.

  • Νιώσε ευγνωμοσύνη για τα καλά. Σκέψου για πόσα πράγματα σε αυτή τη ζωή πρέπει να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη, για πόσα πράγματα είσαι τυχερή, πόσα πράγματα έχεις καταφέρει στη ζωή και πόσοι άνθρωποι περνάνε πολύ χειρότερα από αυτά που περνάς εσύ. Θα δεις αμέσως την αυτοπεποίθηση σου να εκτοξεύεται.

  • Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να συνέλθει. Μην περιμένεις όλες οι πληγές να επουλωθούν άμεσα. Αν νιώθεις ότι θες να κλάψεις, να μείνεις μόνη σου, να κάνεις ένα ταξίδι, κάν' το! Μην ξεχνάς τις συμβουλές των γιαγιάδων μας... Ο χρόνος είναι όντως ο καλύτερος γιατρός! Και σε πολύ λίγο καιρό ετοιμάσου να υποδεχτείς τον ολοκαίνουριο σου εαυτό πιο σοφό και γεμάτο εμπειρίες...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου