About

Ads 468x60px

.

12η Μαϊου ''ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ''



Η 12η Μαΐου έχει καθιερωθεί επίσημα ως η “Ημέρα της Νοσηλεύτριας”.

Το Διεθνές Συμβούλιο των Νοσοκόμων καθιέρωσε την ημέρα αυτή ως ημέρα εορτασμού των νοσηλευτριών, καθώς η ημερομηνία αυτή συμβολίζει την ημερομηνία γέννησης της Ναίτινγκαιηλ Φλώρενς, πρωτοπόρου στην οργάνωση Σχολών Εκπαίδευσης Νοσοκόμων.

Η ημέρα αυτή θεωρείται παράσημο για όλες τις νοσηλεύτριες του κόσμου, γιατί αναγνωρίζεται δημόσια και προβάλλεται επίσημα το έργο και η προσφορά τους τόσο για τον αγώνα τους για την φροντίδα του αρρώστου όσο και για την προσφορά τους στην ίδια την κοινωνία.

Στην Ελλάδα της κρίσης, που η κοινωνία έχει ανάγκη από ένα δωρεάν και ποιοτικό σύστημα υγείας όπου όλοι ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, οικονομική κατάσταση δικαιούνται ίση πρόσβαση στην υγεία, οι νοσηλευτές αγωνίζονται σε αντίξοες εργασιακές συνθήκες δίπλα στον ασθενή.
Οι νοσηλευτές θα συνεχίσουν να το κάνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στη μόνη θέση που έστεκαν πάντα, δίπλα στον ασθενή που πονάει, δίπλα στον ηλικιωμένο, δίπλα στο παιδί που είναι άρρωστο, δίπλα σε αυτόν που έχει ανάγκη, διασφαλίζοντας την αξιοπρέπειά τους.

Κι ας μην ξεχνάμε ποτέ πως:

“ Η νοσηλευτική είναι τέχνη
Μία από τις καλές τέχνες”
Θα μπορούσαμε σχεδόν να πούμε:
η ωραιότερη τέχνη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου